PREBET AIUD SA

About:

Documentele inserate in monografia municipiului Aiud dovedesc existenta unei activitati traditionale legate de constructia cailor ferate inca din anul 1904, actuala societate fiind construita pe amplasamentul unei uzine de impregnat traverse de lemn pentru construirea retelei de cai ferate.

In perioada 1904-1950 intreprinderea nu a suferit modificari relevante nici in ceea ce priveste dezvoltarea capacitatilor de productie. Fiind o unitate industriala a Departamentului Transporturilor Feroviare din cadrul Ministerului Cailor Ferate in anii 1950-1951, pe langa impregnarea traverselor din lemn, intreprinderea a preluat impregnarea stalpilor utilizati in dezvoltarea retelei de telecomunicatie si telegrafie.

In anul 1951 s a preluat impregnarea stalpilor necesari electrificarii localitatilor rurale si pentru transportarea energiei electrice la mare distanta.

In anul 1966 Intreprinderea de Impregnare Traverse Aiud s a transformat in Intreprinderea de Prefabricate din Beton. Transformarea s-a datorat in principal cresterii cererii de traverse pentru caile ferate si imposibilitatii acoperirii acestei cereri cu masa lemnoasa de esenta tare necesara obtinerii traverselor.

Fosta intreprindere de Prefabricate din Beton din Aiud si-a marit in anul 1968 capacitatea de productie. In anul 1973 au fost achizitionate si puse in functiune utilaje si linii tehnologice pentru fabricarea traverselor de linii de cale ferata din beton, prefabricate precomprimate (grinzi de poduri si podete) si elemente pentru structuri in constructii.

In prezent societatea dispune de capacitati de productie insumand un volum de 126.400 mc prefabricate pe an, capacitate ce acopera necesarul de traverse pentru infrastructura retelei de cale ferata pe regionalele Cluj, Timis, Brasov, Iasi si o parte de la Galati, precum si elemntele de structuri pentru constructii cai de comunicatie al Administratiei Nationale de Drumuri si Regii Autonome judetene de drumuri si poduri.

In istoria existentei sale S.C. PREBET S.A. Aiud a facut parte permanent din structurile Ministerului Transporturilor, din anul 1972 fiind subordonat Departamentului Transportului Feroviar prin Centrala de Constructii Cai Ferate Bucuresti.

Management:

Director General Adjunct: Kerekes Ioan Csaba

Contact:

Sediul central PREBET AIUD SA: Municipiul Aiud, Strada Arenei nr. 10, județ Alba

Phone number: (+4) 025 886 16 61

Email: office@prebet.ro

Website: www.prebet.ro