IAR BRAȘOV

Despre:

IAR S.A. Brasov este o companie aeronautică de tradiție cu rădăcini adânci în istoria aviației, activitatea sa începând incă din anul 1925. Reînființată după 1968, a cooperat în principal cu firme occidentale, precum Aerospatiale și Turbomeca din Franța, Britten Norman din Marea Britanie.

Din 1970, IAR S.A. Brasov devine unicul fabricant de elicoptere din România, atât militare cât și civile. Începând cu anul 1978, rămâne singurul fabricant mondial al versiunii militare a elicopterului Puma, al cărui contract de licență este semnat în 1974.

IAR S.A. Brasov a produs și livrat mai mult de 360 elicoptere Puma și Alouette III sub licență Aerospatiale (astăzi integrată în compania Airbus Helicopters fosta Eurocopter SAS),830 planoare și motoplanoare, precum și 136 avioane ușoare în proprie concepție.

În prezent, IAR S.A. Brașov este o unitate specializată pentru mentenanță, reparații și reparații capitale pentru elicopterele Puma și Alouette III.

IAR S.A. deține experiența, certificările și deplina capacitate de a dezvolta și fabrica produse aeronautice.
IAR S.A. Brasov dezvoltă programe de modernizare, efectuează revizii periodice, reparații capitale și încercări la sol și în zbor; asigură multiple servicii după vânzare: mentenanță, piese de schimb și înlocuiri de echipamente, asistență tehnică; școlarizarea piloților și a tehnicienilor; programme “Follow-on-Support” pentru gama de elicoptere Puma și Alouette III.
De asemenea, IAR S.A. este implicată în fabricarea de ansamble, subansamble și piese pentru diversi producători din industria aeronautică mondială (structuri aeronave, cablaje electrice, …).

Conducere:

Director General: Laurian Anastasof

Contact:

Sediul social al IAR SA BRAȘOV: Str. Hermann Oberth, nr. 34, Ghimbav, Brașov

E-mail: office@iar.ro

Telefon: 0040 268 475 169

Website: www.iar.ro